סקירה של תוכנות ללימוד מרחוק

למידה מרחוק היא שיטת למידה שהולכת וצוברת תאוצה בשנים האחרונות. אם עד שפקד אותנו משבר הקורונה למידה מרחוק לא הייתה כל כך נפוצה, הרי שכיום המשבר שיצרה הקורונה הביא עימו את המכללות והאוניברסיטאות להבין את החשיבות של למידה מרחוק בכדי שהסטודנטים יצליחו לסיים את התואר שלהם בכל מציאות שהיא ולפתח את הלמידה מרחוק במוסדות שלהם, עד כדי כך שכיום ניתן למצוא  לא מעט אוניברסיטאות ומכללות שהכניסו את תחום הלמידה מרחוק לשגרה.

מהי למידה מרחוק?

למידה מרחוק מוגדרת כמערכת הוראה או למידה שמקשרת בין מורה ותלמיד שלא נמצאים באותו המקום. לפעמים  הפעילות מתבצעת באותו הזמן ולפעמים התלמיד צופה בשיעור לאחר שהוא נערך. למידה מרחוק דורשת כמובן טכנולוגיות שונות וזאת בכדי לגשר בין הלומדים, המורים ולא פעם גם מוסדות הלימוד.

ניתן למצוא כיום כמה סוגים של מערכות למידה מרחוק כגון: למידה אונליין בלייב, למידה דרך מצגות, למידה דרך קורס מוקלט ועוד. כל מרצה בקורס כזה או אחר יכול לבחור את שיטת הלמידה המתאימה ולתלמידיו.

תוכנות ללמידה מרחוק

ניתן למצוא כיום כמה תוכנות רלוונטיות לצורך למידה מרחוק כגון:

זום- מדובר על פיתוח של חברה אמריקאית. זום היא מערכת אינטראקטיבית ללימוד מרחוק. היא מאפשרת מפגשים וירטואליים כאשר מספר משתתפים במפגש קבוצתי יכול להיות עד 50 משתתפים ופרק הזמן של מפגש קבוצתי יכול להיות עד 40 דקות. במערכת המדוברת ניתן  להשתמש בווידיאו, וצ'ט כאשר ישנה מגבלה על הווידאו של עד 20 מסכים משתתפים בו זמנית. ניתן לשתף מסך בערכת, להשתמש בלוח לבן וגם להקליט את הפגישה.

מערכת אופק- מדובר על מערכת של האוניברסיטה הפתוח אשר פותחה במרכז שה"ם ורלוונטים עבור מפגשי הנחיה מקוונים שמשודרים בזמן אמת מאולפני  הווידאו בקמפוס האוניברסיטה ברעננה ישירות למחשבים של הסטודנטים. במהלך המפגש הסטודנטים רואים ושומעים את המנחה ואת התכנים שהוא מציג. התקשורת בינם לבין המנחה או תתבצע באמצעות צ'אט.

מערכת  PeTeL- מדובר על מערכת שאוספת נתוני זמן אמת מכל סטודנט בנפרד במהלך שיעור ובודקת את הידע וחוזר הידע שלו. לאחר מכן המערכת בוחרת בפעולות מעקב מותאמות אישית וגם שיעורי בית לכל תלמיד. המערכת מאפשרת כיום למרצים להתאים את הלמידה כל סטודנט באופן אישי.

Google Classroom- מדובר על מערכת ללמידה של גוגל המאפשרת למורים לנהל למידה, חקר, שיתוף ידע ועוד דרך משימות, קישורים, דיונים, עבודות שיתופיות, יצירת מסמכים ועוד.

כיצד משלבים את הכלים במערכת החינוך?

מכיוון שהאקדמיה מבינה כיום את היתרונות בלמידה מרחוק, כיום לא מעט אוניברסיטאות ומכללות בחרו להטמיע מערכת או מערכות רלוונטיות לצורך למידה מרחוק ולאפשר לתלמידים שלהם ללמוד במסגרת למידה מקוונת, שלא דורשת מהם להגיע למוסד הלימודים. על אף שעדיין ניתן למצוא קורסים ספציפיים עם חובת נוכחות, הטמעת מערכת ייעודית תואמת ללמידה מרחוק, מאפשרת למידה איכותית וטובה לסטודנטים, במגוון רחב של קורסים ולא רק בזמני משבר.

למידה מרחוק בשיטת hyflex

למידה מרחוק בשיטת hyflex היא למידה בשיטה אשר משלבת עזרים חדשים ותוכנות מתקדמות.

HYFLEX הוא קורס היברידי גמיש והוא מודל של היצור אינטגרציה בין כיתות. באמצעות הקורס המדובר ניתן  לשלב הדרכה בשיעור, הפעלות וידיאו סינכורניות מקוונות או העברת תוכן אסינכרוני. הסטודנטים יכולים להשתתף באופן אישי בשיעור או להשתתף בו באמצעות ועידות וידיאו או שפשוט לצפות בהקלטה של השיעור בכיתה בכל זמן.

הלמידה בשיטה המדוברת מבטיחה חווית לימודים טובה, ייחודית, חדשנית ואיכותית. מעבר לשיעורים המוקלטים ניתן למצוא עזרי למידה חדשים כגון: פודקאסטים, סרטונים ועוד. בשיטה זאת הסטודנטים נהנים מחוויית לימודים מותאמת אישית לכל אחד וכמובן עדכנית שמסייעת להם בפיתוח יכולות ומיומנויות אישיות ומקצועיות.

 

מספר מדרגים:2 דירוג ממוצע:5