אם האינטרנט שלכם עובד לאט יותר מהרגיל, הדפים לא עולים מהר, או שהורדות נמשכות לנצח, יכול להיות שיש בעיה במהירות של האינטרנט שלכם. מה הגורמים שעשויים להשפיע על מהירות הגלישה ברשת הביתית? ובאילו אמצעים ניתן לשפר אותה? כל הפרטים לפניכם.
חומרה
מהירות האינטרנט שלכם תלויה המון בציוד הרשת שעומד לרשותכם. לדוגמה חיבור ישיר לאינטרנט יהיה יציב ומהיר יותר לעומת חיבור לנתב Wi-Fi. אם אתם משתמשים בחיבור Wi-Fi, קחו בחשבון שמהירות הגלישה יכולה לרדת במידה ויותר מכשירים מחוברים לאותה הרשת. כמו כן, מהירות הגלישה עשויה להאט את הקצב בגלל החומרה של המחשב עצמו, כמו למשל אם המעבד של המחשב חלש.
בנוסף, אם נתב ה- Wi-Fi רחוק מהמכשירים שבאמצעותם אתם גולשים, מהירות האינטרנט עשויה להיפגע מכך. כדי לפתור את הבעיה ניתן להכפיל את עוצמת האות של ה-Wi-Fi על ידי מגבר אות ייעודי.
וירוסים ותוכנות שפועלים ברקע
ברגע שנגיף או תוכנה זדונית נכנסים לפעולה, הם עשויים לפעול ברקע, להתחבר לאינטרנט מבלי לקבל רשות ולהשפיע על המהירות. נקטו באמצעי זהירות על ידי התקנת תוכנת אנטי וירוס והורידו תוספים שונים רק ממקורות מהימנים כדי שלא להסתכן בעתיד.
אם אתם מפעילים יותר מדי אפליקציות, תוכנות או דפי אינטרנט בו זמנית, יש סיכוי שהחיבור יהיה איטי יותר. לעיתים אלו תוכנות או אפליקציות שפועלות ברקע מבלי שאתם יודעים, והן מאטות את הקצב על ידי כך שתוספות נתח מרוחב הפס שלכם.
מספר משתמשים
האטת מהירות הגלישה עשויה להתרחש גם כאשר מספר רב של אנשים מנסים להתחבר לאינטרנט במקביל. מקרים כאלו קורים לעיתים קרובות בשעות פעילות השיא, כמו למשל לאחר שעות העבודה, בזמן שבו כולם חוזרים הביתה ומנסים להתחבר.
כמו כן מהירות הגלישה עשויה להיות נמוכה ברשת Wi-Fi ציבורית אחת שמשתמשים בה אנשים רבים בו זמנית.
רוצים להאיץ את מהירות החיבור? זו הדרך
אם אתם רוצים להאיץ את מהירות האינטרנט שלכם יש כמה וכמה דרכים לעשות זאת, אך ראשית כל בדקו מה ההסכם שיש לכם עם ספקית האינטרנט שלכם ונסו להתקדם לספקים אשר מציעים תשתית אינטרנט יציבה, טובה ומהירה יותר.
שיטה נוספת זו תוכנה ייעודית לבדיקת מהירות גלישה. הבדיקה מציגה את מהירות ההורדה והעלאה של החיבור בזמן אמת. מכיוון שאתם יכולים לקבל תוצאות שונות בזמנים שונים, מומלץ לבצע את הבדיקה מספר פעמים בשעות שונות וכך לראות את התמנה הרחבה יותר.